- Instalatii de foraj

Harta

Instalatii de foraj
Servicii de foraje puturi apa - Servicii de foraje puturi

Instalatii de foraj

Pentru a va bucura de lucrari de foraj de calitate aveti nevoie nu numai de o echipa de consolidata de profesionisti ci si de instalatii de foraj corespunzatoare. Exista instalatii de foraj diferite in functie de adancimea putului forat si este necesara alegearea corespunzatoare a instalatiilor de foraj pentru preveni costurile inutile si pentru a reduce timpul lucrarii la minim.

Categoria de instalatii de foraj folosite pentru puturile de mica adancime este alcatuita din instalatii de foraj proiectate pentru saparea în terenuri moi si semitari (argile, nisipuri, marne, pietrisuri, gresii friabile, roci dezagregate sau alterate etc.). Aceste instalatii nu pot traversa rocile dure decat daca apar sub forma de intercalatii subtiri.

Categoria de instalatii de foraj folosite pentru puturile de mare adancime este alcatuita din instalatii de foraj proiectate pentru saparea in terenuri alcatuite din roci dure (gresii masive, calcare masive, aglomerate vulcanice, andezite, granite, bolovanisuri din roci dure etc.). Aceste instalatii sunt folosite pentru a obtine un debit mai mare de apa deoarece atat diametrul cat si adancimea putului sunt mai mari.

 

Imagini foraje puturi apa si forari orizontale

Firme de foraj oganizate pe judete